NAKOVANA, VIGANJ & KUĆIŠTE news

News and Tourist info portal

  • RSS
  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter

VIGANJ, IZBORI ZA MJESNE ODBORE – REZULTATI

Posted by montun June - 16 - 2014 0 Comment

Viganj, 15.06. 2014. – U 11 mjesnih odbora na području Općine Orebić provedeni su izbori za članove mjesnih odbora.  U Lovištu i Kućištu  postojala je samo jedna lista, te je očekivano i izlaznost bila mala. Prema pisanju portala orebic.com.hr  u Lovištu je izlaznost bila 13%, a u Kućištu svega 8%, dok je u Vignju izlaznost bila nešto manja od 50%.

U Vignju su se za 5 mjesta u mjesnom odboru natjecale dvije liste – lista HDZ-a s Miroslavom Rosom na čelu, te lists HSP-AS s Vladom Vekićem na čelo. Rezultat je bio nesvakidašnji. Prema službenim podacima u Viganj je od 265 na birališta izašlo 129 birača,  od čega je  61 glas pripao HDZ-u , 61 HSP-AS, dok su ostali bili nevažeći.

Općinsko izborno povjerenstvo stoga je na temelju članka 84. stavak 5. Zakona o lokalnim izborima donijelo odluku da u mjesni odbor uđu po tri kandidata sa svake liste, te će članovi Vijeća
mjesnog odbora Viganj biti:
1. Miroslav Roso – HDZ
2. Ivan Vekić – HDZ
3. Olga Ortolio – HDZ
4. Vlado Vekić – HSP AS
5. Ivan Opačak – HSP AS
6. Dario Roso – HSP AS.

Pitanje je koje se postavlja da li če se dviju suprotstavljene strane uspjeti dogovoriti i konstituirati mjesni odbor, te tko će u slijedeče 4 godine biti glavar Vignja?

Rezultate izbora za ostale mjesne izbore možete naći na službenim stranicama Općine Orebić

Comments are closed.