NAKOVANA, VIGANJ & KUĆIŠTE news

News and Tourist info portal

  • RSS
  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter

VIGANJ SLALOM OPEN 2014

Posted by montun January - 23 - 2014 0 Comment

Tekst: Ivan Pamić

Viganj, 23.01.2014. – Slalom se vrača u Viganj! Ovo popularno natjecanje u jedrenju na dasci nakon nekoliko godina izbivanja vrača se  u Pelješki kanal. U organizaciji Sportsko rekreacijskog društva Viganj, Hrvatskog Doma Viganj i PŠU Peliška jedra iz Orebića, a uz potporu Turističke zajednice i Općine Orebić  u periodu između 1. i 4. svibnja  održati će se natjecanje u toj iznimno atraktivnoj i zanimljivoj jedriličarskoj disciplini.  Sudjelovanje na natjecanju potvrdio je i Luka Mratović, naš proslavljeni Olimpijac. Ovom prilikom organizatori pozivaju sve zainteresirane da se prijave što prije .

 

Prema riječima organizatora u prostorima Kuventa održati će se svečano otvaranje, a tijekom regate organizirati će se i raznorazne zabavne manifestacije među kojima i utakmica u “Malom balunu” u kojem će domaćini zaigrati protiv reprezentacije windsurfera. Što se same utrke tiče, priprema se i posebna nagrada za natjecatelje veterane, kao i za žene.

U tijeku je formiranje Organizacijskog odbora, kao i potraga za sponzorima kako bi se ova sportska manifestacija što kvalitetnije organizirala.

Cilj organizatora je da ova svibanjska regata postane tradicionalna, a u planu je organizacija još jedne regate u listopadu u okviru Rozarijade, sportske manifestacije u kojem će se organizirati natjecanje u više sportova na kopnu i moru. Uspješnom organizacijom ovakvih sportskozabavnih manifestacija u predsezoni i postsezone organizatori se nadaju produžavanjem turističke sezone i promoviranjem Vignja kao destinacije sportskog turizma.

Službena stranica ove regate na facebooku je Visit Viganj na kojem možete pratiti događaje. Prenosimo u cijelosti poziv:

After few years of absence, the traditional windsurf slalom regatta in Viganj is BACK! We are proud to announce this year’s VIGANJ SLALOM OPEN 2014 that will take place in Viganj from 1st to 4th of May 2014. The details of the race and the rich program will follow soon, sooo stay tooned for more!

Previous VIGAN SLALOM OPEN regattas were organized with the help of our frends from sailing club Split and hereby we would like to express our gratitude. This year, the local forces lead by Sports Society Viganj, Hrvatski Dom Viganj and Peliška jedra Orebić have gathered and will organize the best VIGANJ SLALOM OPEN so far, which hopefully will become, once more, the traditional regatta and will be held in Viganj every year from now on.

Mark the dates on your calendar because from 1st to 4th of May, you should definitely be in Viganj!