NAKOVANA, VIGANJ & KUĆIŠTE news

News and Tourist info portal

  • RSS
  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter

SRĐAN ŠALE OSVOJIO 3. MJESTO ŠAHOVSKOG TURNIRA

Posted by montun February - 5 - 2013 0 Comment

Dubrovački vjesnik, 03.02.2013.

U povodu Dana Grada Dubrovnika i Feste sv.Vlaha u Hotelu ‘Petka’ u Dubrovniku održan je 7. Međunarodni šahovski turnir ‘Dubrovnik Open 2013’. Sudjelovalo je ukupno 80 šahista među njima i međunarodni majstor Srđan Šale iz Kučišta na Pelješcu

Pobjednik sedmog po redu Međunarodnog šahovskog turnira Dubrovnik Open 2013., koji se održao pod pokroviteljstvom Grada Dubrovnika i u tehničkoj organizaciji Šahovskog kluba Dubrovnik u hotelu Petka, a u povodu Dana Grada Dubrovnika i Feste svetog Vlaha, na Kandeloru, splitski je velemajstor Ante Šarić.

On je, u vrlo jakoj konkurenciji 4 velemajstora, 9 međunarodnih majstora, 10 FIDE majstora, 2 ženska FIDE majstora i niz drugih jakih šahista iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Crne Gore (ukupno čak 80 sudionika) osvojio 7 bodova iz devet kola, koliko i drugoplasirani, velemajstor Dragiša Blagojević iz Crne Gore i trećeplasirani međunarodni majstor Srđan Šale iz Kučišta na Pelješcu. Navedenoj trojici, pored novčanih nagrada, pripali su i prigodni pokali. Četvrto mjesto zauzeo je međunarodni majstor Blažo Kalezić, peto velemajstor Milan Draško, šesto Jovan Milović, svi iz Crne Gore itd.

Turnir se igrao po švicarskom sustavu u 9. kola, ubrzanim tempom 15 minuta za cijelu partiju i rejtingiran je na listi svjetske šahovske federacije – FIDE. Direktor turnira Bajro Sarić, glavni sudac – međunarodni šahovski sudac Sulejman Islamović i tehnički operativac Nikša Ivanković besprijekorno su odradili svoj posao, prema mišljenju svih sudionika.

U okviru međunarodnog šahovskog turnira odigrano je i prvenstvo Grada Dubrovnika u ubrzanom šahu za 2013. godinu. Turnir se igrao po švicarskom sustavu u 9. kola, s tempom igre 15 minuta za cijelu partiju, a nastupilo je 16 šahista s prebivalištem na području Grada Dubrovnika. U krajnjem poretku, prvo mjesto i prigodan pokal osvojio je Faruk Lošić s 5.5 bodova, drugi je Žan Glišović s 5 bodova, treći Tomislav Musić, također s pet bodova, četvrti Relja Seferović, peti Zoran Oberan, šesti Tonko Marunčić s 4.5 boda, itd…