NAKOVANA, VIGANJ & KUĆIŠTE news

News and Tourist info portal

  • RSS
  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter

Viganj, 21.02.2013. – Danas je potvrđeno da će generalni sponzor Svjetskog prvenstva jedrenja na dasci u Vignju biti informatička tvrtka Nort d.o.o. iz Zagreba, čime je organizator – klub Bofor iz Vignja riješio pitanje nagradnog fonda koji iznosi 30 000 eura!

VIGANJ je ove godine dobio SVJETSKO PRVENSTVO U WINDSURFINGU koje ce se odrzati od 08 – 13 srpnja ove godine. Zahvaljujući vrlo dobrim ocjenama za organizaciju Eurocup-a 2012 te u konkurenciji sa San Franciscom (SAD) , klub Bofor izborio je organizaciju Svjetskog prvenstva

This year,VIGANJ is organizing World Windsurfing Championship race in discipline Formula Windsurfing from 8.7.-13.7.2013

SLUŽBENI LOGO SVJETSKOG PRVENSTVA U VIGNJU

U slijedećim danima Bofor će ići u prikupljanje ostalih novčanih sredstava nužnih za pokrivanje ostalih troškova, te se ovom prilikom mole svi zainteresirani koji imaju želje pomoći, da se jave organizatoru.  Ugostiteljski objekti, privatni iznajmljivači, te ostali obrti iz Vignja i okolice zamoljavaju se da svojim donacijama pridonesu što boljoj organizaciji ove manifestacije – ne zaboravimo da je velika čast ne samo za Viganj, već i za Hrvatsku što će ugostiti po prvi put Svjetsko prvenstvo!

Viganj je prije dvadesetak godina ugostio Svjetski kup (1989.), te Prvo europsko prvenstvo u jedrenju na dasci 1990. Za iduću godinu je bilo planirano i Svjetsko prvenstvo, no rat je to spriječio.

Vijest o dobivanju Svjetskog prvenstva prenijeli su mnogi mediji, a među njima i Dubrovački vjesnik:

Viganj će od 8. do 13. srpnja ove godine biti domaćin Svjetskog prvenstva u jedrenju na dasci, točnije, u disciplini ‘Formula windsurfing’. Odlučili su čelni ljudi svjetske organizacije. Protukandidat Vignju je bio San Francisco.

– Presretni smo. Ovo je potvrda kako smo više nego dobro organizirali prošle godine regatu Europskog kupa, godinama državno prvenstvu te ina druga natjecanja – kazao je Mario Roso, predsjednik kluba Bofor iz Vignja.

Viganj je posljednjih godina omiljeno odredište surfera iz svih krajeva svijeta. Uvjeti za surfanje u Vignju su savršeni. Vjetra ima na pretek, a posebnost je, što ističe i Roso, može se surfati tijekom cijele godine.

– Reference su nam bile više nego dobre. Uz to smo uspjeli zadovoljiti sve uvjete, koje je tražila svjetska organizacija. Vjerujem kako ćemo u ljeto na najbolji način promovirati Viganj, Pelješac, Županiju i državu u svijetu – dodao je Roso.

Puni naziv Svjetskog prvenstva je ‘Eset Nod 32 Antivirus Formula windsurfing 2013.’.

– Jedan od uvjeta je bio osigurati pokrovitelja natjecanja, i to smo uspjeli. Inače, tek za dva mjeseca ćemo moći govoriti o broju sudionika, ali očekujem, računajući pratnju natjecatelja između 300 do 500 sudionika u Vignju za vrijeme SP-a – kazao je predsjednik Bofora.

Prvo SP je održano 2000. godine, a domaćin posljednjeg bio je latvijski grad Lipetaja gdje su do naslova svjetskih prvaka dosurfali Poljakinja Agnieszka Pietrasik i Britanac Ross Williams. Prije Lipetaje čast biti domaćinom SP-a imali su tajlandski Pattaya, brazilski Fortaleze, koji je dva puta bio domaćinom, njemački Sylt i Dranske, poljska Leba, Melbourne (Australija), južnokorejski Gangeung, estonski Tallinn, portugalski Alvor, španjolska Santa Pola, argentinska Mendoza te San Juan (Portoriko).

Tonči Vlašić