NAKOVANA, VIGANJ & KUĆIŠTE news

News and Tourist info portal

  • RSS
  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter

Početak rekonstrukcije zaobilaznice

Posted by ivan February - 17 - 2011 0 Comment

VIGANJ, 7.12. 2010

Nakon višegodišnjeg problema s urušavanjem viganjske zaobilaznice, ove godine su otpočeli radovi na njenu rekonstrukciju.

Zaobilaznica Vignja i Kučišta započela se graditi krajem osamdesetih, međutim zbog rata nikad nije dovršena, ni legalizirana. Nakon požara 1998. odlučeno je da se zaobilaznica spoji s glavnom prometnicom, što je i učinjeno nekoliko godina poslije, no ona i dalje pravno nije postojala, tako da nitko nije imao obavezu održavati je. Zbog zapuštenosti, zaobilaznica je počela propadati, a naročito u dijelu kraj crkve Sv. Mihovila, gdje se u potpunosti urušila. Upornošću lokalne vlasti cesta je konačno legalizirana, a Županija je angažirala tvrtku Viadukt za njenu sanaciju. Projekt je vrijedan 7,5 milijuna kuna, a s mjesta urušavanje potrebno je odnijeti više od 15 000 kubnih metara zemlje, kako bi se postavile cijevi za drenažu vode. Investitor radova je ŽUC, koji će za radove izdvojiti 5,5 milijuna kuna dok će Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture izdvojiti dva milijuna kuna. Rok završetka poslova je 22. svibanj, 2011.

* * * * *

After more then 20 years the reconstruction of the Viganj-Kućište main road started. Whole job will cost abt. 6 mil. kuna (800 000 euros) and will be finished before touristic season in may.

Comments are closed.