NAKOVANA, VIGANJ & KUĆIŠTE news

News and Tourist info portal

  • RSS
  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter

FINALNI DAN I SVEČANO ZATVARANJE ROZARIADE

Posted by montun October - 1 - 2017 0 Comment

Viganj, 30.09.2017. – Završnom utakmicom malonogometnog turnira Sv. Antun – Račišće završen je natjecateljski dio Rozariade.  Finalni dan Rozariade krenuo je ujutro s treking utrkama “Osvajanje Grada” – Nakovana i “Đir kroz sela” – Viganj na kojem je sudjelovalo 30 natjecatelja. Od njih 10 se odlučilo na 14 kilometarsku utrku “Osvajanje Grada” čiji je cilj bio iz Vignja doći do Nakovane, popeti se na drevnu ilirsku gradinu Grad, nekoć prijestolnicu ilirske kraljice Teute, te povratak na cilj u Viganj. U muškoj kategoriji tu utrku je savladao Danijel Krstulović-Opara, prošlogodišnji pobjednik utrke “Osvajanje Iliji” od 23 km. On je ovogodišnju utrku savladao za 1h14m, slijedio ga je Orebićanin Lukša Smolić rezultatom 1h32m, zatim Ivo Čupić 1h35m.

 

 

U ženskoj kategoriji prva je na cilj stigla Korčulanka Rita Biliš 1h37m, druga Natasha Perkušić 1h45m, te treća Julieta Montalban Mejia 2h10m.

Jedini koji je nastupio u dječjoj kategoriji bio je 10godišnji Karlo Pamić koji je ovu stazu savladao za točno 2h i to bez pratnje, te time osvojio zlatnu medalju.

U osiguranju ove utrke pomagali su uz viganjske volontere i DVD Viganj te HGSS stanica Orebić.

U utrci “Đir kroz sela”  u dječjoj kategoriji prvo mjesto osvojio je Nikša Pavić, a drugo Ivan Julio Pamić za nešto više od pola sata, a prve curice koje su stigle na cilj bile su Stella Njakara i Nina Velić, a odma iza njih i Sanja Velić. U ženskoj kategoriji u ovoj utrci pobijedila je Maja Lupis Velić, druga je bila Olga Ortolio, a treće mjesto podijelile su Milena Grego-Njakara, Sandra Suhor i Mirela Pavić.

U poslijepodnevnim satima počeli su i polufinalni i finalni susreti u bućarskom turniru u kojem je treće mjesto osvojila ekipa SRD Viganj, a u finalu je ekipa Čagji-Orebić bila bolja od ekipe Faraon Trpanj 13:7.

U 17:00 je na SRC Učitelj Ante Kosić otpočela revijalna malonogometna utakmica  veterana ekipe Vignja i ekipa Petek zvečer iz Slovenije. Slovenski veterani poduzeli su ovaj daleki put samo da bi učestvovali na Rozariadi, te su iz dežele domaćinima donijeli i poklone – teran i kranjske kobasice. Prvo poluvrijeme završilo je 2:2, a tek su u drugom vignjanski veterani pokazali nadmoć i pobijedili sa 4:2.

Nakon ove utakmice trebala je uslijediti utakmica za treće mjesto između ekipe Lovišta i Trpnja, no nažalost Lovištani se nisu pojavili na teren , te je Trpanj bez borbe osvojio treće mjesto. Luka Koludrović iz Trpnja proglašen je i najboljim strijelcem sa postignutih 10 golova.

U finalnom susretu Sv. Antun je pobijedio ekipu Račišća 2:1 (Borna Bokšić 1:0 Marko Tolj 2:0 Josip Barić 2:1) , a njihov vratar Batinović proglašen je i najboljim golmanom. Zanimljivo je da u četiri godine malonogometnog turnira Rozariade nijedna ekipa nije obranila naslov.

Nakon ove utakmice uslijedilo je u prostoru Kuventa proglašenje i dodjela medalja i pokala svim pobjednicima sportova Rozariade.  Od sveukupno 252 natjecatelja u svim sportovima (od toga 48 djece) njih nekoliko osvojilo je više medalja u različitim sportovima, a ovom prilikom čemo izdvojiti Luku Smolića koji je u ovogodišnjoj Rozariadi osvojio 3 različite medalje (zlato-stolni tenis, srebro treking i bronca basket). Nakon slavlja i vatrometa svi natjecatelji i gosti pozvani su na gastro deliciju “Viganjska trpeza” na kojem su viganjski ugostitelji predstavili svoja jela, uz brojne kolaće koje su pripremile viganjske žene. Uslijedila je zatim zabava uz korčulansku grupu “Sreja & kittens”, te DJ-a Boy-ana. Ovom prilikom organizatori se zahvaljuju pokroviteljima Općini Orebić, TZO Orebić, ugostiteljskim i trgovačkim objektima, udrugama, medijskim pokroviteljima Radio Korčuli i markopolosport.net-u, a naročito volonterima koji su uspješno iznijeli cijelu ovu manifestaciju.

Comments are closed.