NAKOVANA, VIGANJ & KUĆIŠTE news

News and Tourist info portal

  • RSS
  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter

Viganj, 29.09. – Danas, pretposljednjeg dana natjecanja Rozariade završeni su turniri u basketu i šahu, a odigrani su i polufinalni susreti malonogometnog turnira.

Zbog odustajanja dviju ekipana turniru u basketu su se pojavile samo 4 ekipe: Korčula, Pejton-Korčula, Judi_Orebić i Viganj koje su odigrale međusoben susrte “svak sa svakim”. No, odmah na početku turnira uslijedile su nevolje po organizatorima. Uslijed zagrijavanja, nakon zakucavanja  obruč se odlomio od table. Ubrzo je pronađen rezervni koš, te se turnir premjestio na igralište hotela Grande Amines u Orebiću.

Uslijedile su utakmice u  kojoj je ekipa Korčule  pobijedila sve ostale (21:1 protiv Judi-Orebića, 21:16 protiv Pejtona, te 21: 6 protiv Vignja).

Korčula – 6 bodova

Pejton – 4 boda

Orebić – 2 boda

Pobjednici košarkaškog turnira Rozariade – ekipa Korčule

 

U poslijepodnevnim satima odigralo se i finale u Šahu u kojem je pobijedio Nijemac Werner Galuschka pobijedivši Antuna Grega 2:1, a u borbi za treće mjesto pobijedio je Nijemac Peter Drutzel koji je pobijedio svog sunarodnjaka Johana Koninga 2:1.

Prethodnih dana odigrani su i susreti dviju grupa bučarskog turnira:

I grupa

Čaglji – Viganj 13:8

SRD Viganj – Viganj 12:10

SRD Viganj – Čaglji 7:13

II grupa

Faraon Trpanj – Kneže 13:6

Kneže – Orebić 4:13

Faraon – Orebić 13:10

Sutra će se u polufinalu sresti Čaglji i Orebić, te Faraon Trpanj i SRD Viganj, nakon čega će se odigrati i finale.

Večeras su odigrani i polufinalni susreti malonogometnog turnira, a finale su izborili Kneže i Sv. Antun. Susret za treće mjesto biti će između Lovišta i Trpnja. Prije ovih susreta odigrati će se i revijalna utakmica veterana Slovenaca i Vignjana.

Comments are closed.