NAKOVANA, VIGANJ & KUĆIŠTE news

News and Tourist info portal

  • RSS
  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter

Zagreb, 03.05.2017. – Danas je u 52. godini nakon teške bolesti umro dr.sci. Joško Sindik.

Sindik se rodio 1965. godine u Dubrovniku, a živio je i djelovao u Zagrebu, dok je večinu slobodnog vremena provodio u Vignju gdje je imao kuću.  Godine 1988. je diplomirao ,a  2001. je magistrirao  na znanstvenom polju odgojne znanosti, grana kineziologije, a na istom polju znanosti doktorirao je 2009. godine.

Bio je docent u znanstvenom području humanističkih znanosti – polje etnologija i antropologija (Sveučilište u Dubrovniku; Sveučilište u Zagrebu – Filozofski fakultet). Dugi niz godina je radio kao stručni psiholog u dječjem vrtiću Trnoružica u Zagrebu, a poslije je, među ostalim, bio stručni savjetnik i znanstveni suradnik Instituta za antropologiju u Zagrebu. Zbog svoga stručnog i znanstvenog rada dobio je brojna priznanja i nagrade.

Sindik je do kraja života  bio  i veliki sportaš – od nogometa do stolnog tenisa, te veliki zaljubljenik u Viganj i Pelješac. U Vignju i Kućištu je organizirao brojne sportske manifestacije među kojima turnire u malom nogometu u Vignju svakog ljeta (zadnji Joškov turnir 2006. osvojili “Ante i stare kante” – 2005.), te turnire u mininogometu (3 na 3) u Kućištu (2003. – 2005.). Brojna događanja u ljetnim mjesecima na prostoru “Kvašklanda” (Kućište-Viganj) opisavao je u satiričkom godišnjaku “Masakr times” – posljednjeg kojeg je napisao ovog ljeta, a ovom ga prilikom objavljujemo po prvi put. Evo što je Joško kazao u nj:

“Nakon N godina sam igrao nogomet u Vignju na školskom stadionu. Little Ant (or Ibro trenutno Manchester United), u međuvremenu stasao u odličnog golaman, prisjeća se u flash-backovima legendarne momčadi Ante i Stare Kante s Bata Mladenom iz Čepina. Uglavnom, s obzirom da sam osobno lagani megaveteran, ma skoro „Starac i more“, vrlo bih teško mogao igrati sa sada već trostruko mlađim Mladima, da sada zapravo nema nikoga tko ne zna u dovoljnoj mjeri dobro igrati nogomet, pa u prepoznatljivoj strukturi igre, mogu glumiti nogometnog Gojuna, uz povremene asistencije…”

>>>>  MASAKR TIMES br 25

Joško falit češ nam, tvoji Kvašklanđani!

Comments are closed.