NAKOVANA, VIGANJ & KUĆIŠTE news

News and Tourist info portal

  • RSS
  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter

WINDSURF REGATOM ZAVRŠENA ROZARIADA!

Posted by montun October - 15 - 2014 0 Comment

Viganj, 15.10.2014. – Konačno je nakon gotovo dva tjedna zapuhao zadovoljavajuči vjetar za održavanje Slalom windsurf regate u sklopu viganjske olimpijade – Rozariade! Pobjedu je odnio Darko Antunović koji usprkos dobrim vožnjama ostalih natjecatelja  ipak nije imao pravu konkurenciju. Snažno jugo omogučilo je četiri vožnje, a na regatu se prijavilo 20-ak natjecatelja, od čega je njih 13 pristupilo samom natjecanju.  Vozila se slalom utrka između dviju bovi, koje je trebalo proči 5 puta, a zanimljivost ove utrke bio je sami start. Po prvi put nakon više od 25 godina organizator je odlučio da start bude s plaže – beach start!

Darko Antunović - prvi pobjednik Rozariade u windsurfingu

Darko Antunović je osigurao zlatnu medalju već nakon druge utrke, dok su u istoj utrci tri natjecatelja bila bodovno izjednačena za srebrnu medalju – Ante Ortolio, Marko Židić i Dalibor Jurović. U trećoj utrci Jurović je ispao iz borbe za medalje, dok je četvrta utrka odlučivala o raspodjeli drugog i trečeg mjesta između Marka Židića i Anta Ortolia.  Iskustvo i fizička spremnost ipak je prevagnula u korist Anta Ortolia koji je osvojio srebrnu, a mladi Marko Židić ipak može biti zadovoljan brončanom medaljom s obzirom na godine. Nesumljivo je pred mladim Markom velika karijera ukoliko nastavi razvijati svoj talent, kao i pred mladim Ivom Trojanovićem koji je stigao na peto mjesto.

Rezultati utrka – prva 4 mjesta:

1. utrka: 1. Darko Antunović 2. Ante Ortolio 3. Marko Židić 4. Dalibor Jurović

2. utrka: 1. Darko Antunović 2. Dalibor Jurović, 3. Marko Židić 4. Ante Ortolio

3. utrka 1. Darko Antonović, 2. Marko Židić 3. Ante Ortolio,

4. utrka: 1. Darko Antunović, 2. Ante Ortolio, 3. Marko Židić,

KONAČNI REZULTATI I RASPORED:

Poredak:

1. Darko Antunović

2. Ante Ortolio

3. Marko Židić

4. Dalibor Jurović

5. Ive Trojanović

6. Hrvoje Fortunato

7. Mario Gudelj

8. Dino Dalmatin

9. Slaven Roso

10. Jozo Perkušić

11. Jadran Šeparović

12. Bruno Filipović

13. Pavel

Ova regata mogla se pratiti uživo preko web kamere  , a organizator se ovom prilikom zahvaljuje kampu Maestral koji je omogučio logističku podršku windsurferima ne samo na ovoj regati, već i tijekom cijele godine. Svečana dodjela medalja održala se odmah potom na samoj plaži gdje je predsjednik OO Rozariade  Ivan Pamić slavodobitnicima podijelio priznanja za ovu prvu windsurf regatu u sklopu Rozariade.  Dodjelom  ovih medalja završena je ujedno i prva Rozariada na koju je ove godine sveukupno sudjelovalo 170 natjecatelja u 8 sportova. Od svih sportova predviđenih za ovogodišnju Rozariadu nije se uspjelo organizirati jedino natjecanje u kite surfingu, što zbog tehničkih , a što zbog vremenskih uvjeta.

______________________________________________________

Vijesti iz zemlje i svijeta: Promjena izbornog zakona u RH – prefencijalno glasovanje, Kurdi u Kobaneu još odolijevaju napadima islamskih đihadista, Turska odbija pomoć – raketira položaje kurdske PKK na istoku zemlje, Irački Kurdi pomažu sirijskim sunarodnjacima, saveznici bombardiaju položaje islamista, islamisti napreduju zapadno od Bagdada, demonstracije u Hong Kongu za više demokracije, Ivo Morales novi(stari) predsjednik Bolivije, izbori u BiH, prekinuta utakmica Srbija-Albanija u Beogradu, Hrvatska dobila Azerbejdžan 6:0, Primirje u Ukrajini , Rusija želi pripojiti i Abhaziju, Ebola se širi SAD-om i Europom, sukobi u Libiji

 

Comments are closed.