NAKOVANA, VIGANJ & KUĆIŠTE news

News and Tourist info portal

  • RSS
  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter

VIGANJ SLALOM OPEN 2014. – OTVARANJE

Posted by montun May - 1 - 2014 0 Comment

Tekst i slike: Ivan Pamić

Viganj, 01.svibnja 2014. – Večeras je u prelijepom  ambijentu Kuventa predsjednik Organizacijskog odbora Darko Antunović otvorio  ”Viganj slalom open 2014″  - otvoreno prvenstvo Hrvatske u jedrenju na dasci. Prostor bivšeg dominikanskog samostana bio je prepun jedriličara, ali i drugih viganjskih gostiju koje su organizatori počastili bogatim domjenkom i roštiljom.

Upravo zahvaljujući ovoj regati Viganj se kao nikad dosada napunio turistima, te se organizatori nadaju da će uspješnom organizacijom ova regata postati tradicionalna.

Nažalost, zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, odnosno pomanjkanja vjetra danas nije odvožena nijedna utrka, no kako posjetiocima ne bi bilo dosadno organizatori su pripremili utrku veslača na dasci Viganj Fun race, na kojem se prijavilo 16 natjecatelja.  Opremu za 11 natjecatelja osigurao je SUP Croatia tim, a još petoro im se pridružilo sa svojom opremom. Najbrži u ovoj prvoj službenoj utrci SUP-ova u Vignju bio je petnaestogodišnji Ive Trojanović iz Orebića. Njegov nešto stariji kolega Marko Židić, također iz Orebića stigao je treći. Utrka se vozila između dvije bove, a ukupna dužina bila je oko 2 nautičke milje. Glavni promotor ovog najnovijeg sporta na vodi Marko Butraković najavio je slijedećih dana još utrka.

Pobjednik prve Viganj fun SUP race - Ive Trojanović

 

Organizator ove sportske manifestacije je Sportsko rekreacijsko društvo Viganj, uz pokroviteljstvo Turističke zajednice i Općine Orebić, a ovom prilikom želi se zahvaliti svim sponzorima koji su doprinijeli realizaciji iste.

Comments are closed.