NAKOVANA, VIGANJ & KUĆIŠTE news

News and Tourist info portal

  • RSS
  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter

IZBORI ZA MJESNE ODBORE – 15.06.2014.

Posted by montun May - 15 - 2014 0 Comment

Na temelju članka 67. Statuta Općine Orebić Općinsko vijeće je  na 9. sjednici održanoj 05.05. donijelo  odluku o raspisivanju izbora za članove vijeća mjesnih odbora za dan 15. lipnja 2014.

Od 14.05. počinje teći 14-dnevni rok za prijavu kandidacijskih lista za 11 mjesnih odbora u Općini:  MO ViganjMO Trstenik MO Potomje,  MO Pijavičino MO OskorušnoMO Orebić MO KunaMO Borje i Podobuće MO LovišteMO Kućište MO Donja Banda

Prijedlozi kandidacijskih lista mogu se dostaviti Izbornom povjerenstvu najkasnije do 29.05. u 24:00h. Izborna promidžba počinje objavom zbirnih lista 31.05. u 24:00  i traje do 13.05. u 24:00h. U mjesni odbor Orebića bira se 9 članova, a u mjesnom odboru Podobuće i Borje  biraju se 3 člana, dok se  u  drugim mjesnim odborima bira po 5 člana.  Predlagači lista moraju prikupiti određeni broj  pravovaljanih potpisa birača i to 50 potpisa u Orebiću, 5 potpisa u Podobuču-Borju, te 20  potpisa u ostalim mjesnim odborima. Članovi se biraju  za mandat od četiri godine. Načelnik Tomislav Ančić imenovao je općinsko izborno povjerenstvo od 6 članova s predsjednicom Ines Vlahović-Cibilić.
Mjesni odbor osniva se statutom jedinice lokalne samouprave kao oblik neposrednog sudjelovanja građana u odlučivanju o lokalnim poslovima od neposrednog i svakodnevnog utjecaja na život i rad građana. Mjesni odbor osniva se za jedno naselje, više međusobno povezanih manjih naselja ili za dio većeg naselja, odnosno grada koji u odnosu na ostale dijelove čini zasebnu razgraničenu cjelinu (dio naselja).

Comments are closed.