NAKOVANA, VIGANJ & KUĆIŠTE news

News and Tourist info portal

  • RSS
  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter

PELJEŠAC POSTAJE VINSKO CARSTVO

Posted by montun March - 23 - 2014 0 Comment

Ston, 23.03.2014. – Danas je u Malom Stonu u sklopu tradicionalne manifestacije Dani malostonske kamenice održana promocija tematske turističke ceste “Pelješac – vinsko carstvo”. Na promociju su sudjelovali župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić, te načelnici peljeških Općina, a prisutni su bili članovi ove tematske ceste – vlasnici OPG-ova, vinoteka, te ugostiteljskih objekata od Stona do Lovišta. Po završetku prezentacije članovi su preuzeli jedinstvene brošure, te oznake koje će istaknuti na svojim objektima.

Poluotok Pelješac dio je ruralne turističke ponude Dubrovačko-neretvanske županije. Bogatstvo ovog prostora – od eno i gastro ponude do kulture i prirodnih ljepota – čine ga idealnom destinacijom za ugodan i aktivan odmor. Zato je Dubrovačko-neretvanska županija oformila svoju prvu tematsku turističku cestu upravo na prostoru Pelješca i nazvala je po njezinom najvrijednijem resursu – vinsko carstvo.

Ovaj projekt poslužit će svim turistima da dokuče i one najskrivenije kutke u kojima mogu otkriti pravo carstvo okusa. Odvest će ih do svake vinarije i kušaonice vina, do agroturizama, restorana i školjkara, do vrijednih primjeraka kulturne baštine, upoznati ih sa zanimljivim manifestacijama, običajima i domaćim suvenirima.

Comments are closed.