NAKOVANA, VIGANJ & KUĆIŠTE news

News and Tourist info portal

  • RSS
  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter

SKUPŠTINA SRD VIGANJ – PRIPREMA ZA SEZONU

Posted by montun February - 26 - 2014 0 Comment

Viganj, 26.02.2014. – U prostorijama Hrvatskog doma Viganj održana je redovita skupština Sportsko rekreacijskog društva Viganj s glavnom temom – sudjelovanje SRD Viganj u pripremi turističke sezone.

Predsjednik SRD Viganj Ivan Pamić prvo je upoznao prisutne sa radom udruge u četiri mjeseca postojanja. Od studenog prošle godine kada je održana osnivačka skupština ove  sportske udruge najaktivnija je bila malonogometna sekcija koja je organizirala nekoliko turnira – turnir od Rozarije i Turnir od vina i baluna, te nekoliko susreta sa malonogometašima  s Korčule, iz Orebića, te Lovišta. Upravo uslijed ovih susreta rodila se i ideja o osnivanju malonogometne lige u kojoj bi se natjecali klubovi iz Korčule, Lumbarde, Orebića, Vignja i Lovišta, te organizacija uskršnjeg turnira u Vignju navedenih klubova u periodu između 15. i 21. 03.  Još jedan turnir u malom nogometu organizirati će se u sklopu Rozarijade  početkom listopada.

Malonogometna sekcija osim navedenog krenula je i s treningom djece do 12 godina, tako da  utorkom, četvrtkom i subotom  15tak dječaka, ali i djevojčica s velikom voljom i ljubavi trenira na igralištu SRC Učitelj Ante Kosić, pod budnim okom dvaju trenera. Kroz  ožujak će se organizirati i susret s njihovim vršnjacima.  Osim djece, SRD Viganj organizirano trenira i žene, seniorsku ekipu, te veterane.

Kako bi što bolje pridonijelo organizaciji turističke sezone, te promociji Vignja kao odredišta sportskog i rekreacijskog turizma SRD Viganj organizira dva sportska događaja na samom početku sezone, te na kraju sezone – a to je windsurf regata u svibnju i ROZARIJADA krajem rujna i početkom listopada.

Prvosvibanjska regata “Viganj slalom open 2014” organizira se u suradnji s Peliškim jedrima, Turističkom zajednicom Općine Orebić, te Hrvatskim domom Viganj, a odvijati će se u periodu od 01. do 04. svibnja. Sudjelovanje na toj regati najavilo je 30tak natjecatelja, a među njima i naš olimpijac Luka Mratović.  U tom periodu najavljen je dolazak i 40ak surfera iz Poljske, te gotovo jednak broj slovenskih jedriličara, što garantira da će ovaj događaj za kojeg se organizatori nadaju da će prerasti u tradicionalan, biti uistinu posječen. Kako bi se ti gosti u Vignju što bolje osječali i zabavili udruga  Hrvatski dom Viganj organizirati će tom prilikom u Kuventu nekoliko zabavnih događaja, kao i otvaranje i zatvaranje. Ovom prilikom formiran je i  organizacijski odbor.

U  periodu od 29.09. do 05.10. SRD Viganj organizirati će i veliku sportskozabavnu manifestaciju koju su nazvali ROZARIJADA po Gospi od Rozarije, zaštitnice Vignja. Do sada se datum 29.09. – Sv. Mihovil, tradicionalno u Vignju obilježavao kao kraj sezone, a od ove godine bi se taj svetac slavio kao dan otvaranja Viganjskih igara – Rozarijade.

Dogovoreno je da se za vrijeme Rozarijade organiziraju turniri u malom nogometu i bučama, te regate u windsurf GPS Challengu, SUP (Stand up padlingu) i eventualno u kitusurfingu, kao i rekreacijska trekking utrka OSVAJANJE GRADA na Nakovani i OSVAJANJE ILIJE (Sv.Ilija)  s polaznom točkom u Vignju (SRC Učitelj Ante Kosić). Razmatraju se i natjecanja u slobodnom penjanju (neki pravci su već i postavljeni u Basini), paraglidingu, streličarstvu, biciklizmu – dakle svih onih sportova kojim se može profesionalno i rekreativno baviti u Vignju tijekom cijele godine.

Uspješnom organizacijom navedenih manifestacija nada se da će se turistička sezona produljiti i van sezone, što bi doprinijelo boljitku svih Vignjana.