NAKOVANA, VIGANJ & KUĆIŠTE news

News and Tourist info portal

  • RSS
  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter

FEŠTA OD VINA I BALUNA

Posted by montun December - 15 - 2013 0 Comment

Viganj, 15.12.2013. – Danas se u organizaciji Sportsko rekreacijskog društva i Hrvtaskog Doma Viganj i Vignju održala Fešta od vina i baluna, na kojem se odazvalo gotovo cijelo mjesto. Kao i prethodnog puta bilo je po dvije dječje, ženske, veteranske i seniorske ekipe, koje su bile podijeljene na Donju i Gornju bandu. Granica donje i gornje bande je mirić, stari zid koji ide od mula prema sjeveru, donja banda nalazi se prema zapadu, a gornja prema istoku.

Turnir su otvorile dvije dječje ekipe koje su odigrale veoma izjednačenu utakmicu. Za prvu ekipu igrali su Nikola Petković, Daniel Pavić (golman), Jakov Petković, Ivan Julio Pamić, Marino Bogoje, te dvije curice Paola Bogoje i Eva Sršen. Za drugu ekipu su igrali Nikša Pavić, Vito Njakara, Josip Vekić, Karlo Pamić (golman), Luka Kopić, te Ivana i Veronika Vicelić. Nakon što su duže vremena igrali izjednačenu utakmicu Vito Njakara je sa dva pogodka odvukao svoju ekipu prema pobjedi. Nakon što je Nikola Petković smanjio iz penala, izgledalo je kao da će druga ekipa izjednačiti, no zbog isteka vremena to se nije dogodilo, a ono što treba istaknuti u ovoj utakmici je odlično znanje i igra curica koje su se ravnomjerno nosile sa svojim vršnjacima.

Druga utakmica između dvije ženske ekipe donijelo je mnogo uzbuđenja. Za Donju bandu su igrale Svjetlana Radovančić, Yolanda Figueroba, Julieta Montalban Mejia, Mia Antunović (golman), Edita Kopić i pojačanje iz Kućišta Kristina Petković. Za Gornju bandu igrale su Mirela Pavić, Milena Njakara, Donia Bogoje, Olga Ortolio, Maja Velić i Mlađa Vekić (golman).  Iako favoriti, što je dokazao i rezultat u prvom poluvremenu kad je Gornja banda povela 2:0 – Milena Njakara (1:0), Mirela Pavić (2:0), uslijedio je preokret u kojem je najbolja igračica na terenu Kristina Petković utrpala u protivnički gol tri zgoditka i time postigla hattrick, te odvela svoju ekipu do pobjede.

Uslijedio je zatim derbi veterana Gornje i Donje bande. Za gornju bandu su igrali Miro Roso, Blaženko Kovačević (golman), Mate Šain, Jakov Petković, Slaven Njakara, Vicelić Ivan i Nikica, te Ivica Kopić. Za Donju bandu igrali su Željko, Tonči i Darko Antunović, Petar Ortolio, Ivan Pamić, Neven Radovančić, Darko Antunović, Robi Radovanović (golman), te Neno Suhor s izbornikom Nenadom Nenadićem na čelo. Do poluvremena su obje ekipe bile izjednačene s rezultatom 2:2, da bi u drugom poluvremenu došlo do izražaja mladost i duža klupa Donje bande, te je u njihovu korist završilo 6:4. Tijek utakmice – Neven Radovančić (1:0), Ivica Kopić (1:1),Darko Antunović (2:1), Ivica Kopić (2:2), Darko Antunović (3:2), Drago Radovanović (4:2), Slaven Njakara (4:3), Darko Antunović (5:3), Ivan Pamić (6:3), Vicelić Nikaca (6:4). Ovom prilikom mora se naglasiti izuzetna požrtvovnost i spremnost golmana Gornje Bande koji je usprkos svojim 58 godina uspio spasiti nekoliko golova.

Nakon završetka ove uslijedila je i seniorska utakmica koja se odigrala revijalno, da bi poslije svi sudionici otišli u prostore Kuventa gdje je bila prezentacija mladog vina viganjskih vinara.

 

 

Comments are closed.