NAKOVANA, VIGANJ & KUĆIŠTE news

News and Tourist info portal

  • RSS
  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter

POČELA PBL – BK VIGANJ STARTAO PORAZOM

Posted by montun September - 2 - 2012 0 Comment

Duba Stonska, 01.09.2012. – Susretom BK Dube i BK Vignja počela je Pelješka Bočarska liga – domaćini su ovog puta bili bolji te su dobili goste u sve 4 discipline.  Na zamolbu Vignja 1. kolo su odigrali dan ranije od drugih boćara. Ove godine se igra po novim pravilima u kojem je najveća novost da su izbečene četvorke.

 Igrat će se u novom prvenstvu četiri discipline: pojedinac, dva različita para (u paru jedan igrač može igrati obje utakmice ali se njegov kumpanj mora promijeniti) i trojke. Jedan igrač smije nastupiti u najviše 3 discipline. Svaka disciplina mora trajati 1,15′. Ovim promjenama doći će do izražaja kvalitetni igrači. Klubovi imaju novi izazov jer se približavanjem ostalim ligama u županijskom sustavu natjecanja očito odlučuju na bolji rad u kojem će se vrlo brzo naći mjesta i za mladiće koji će naći sebe u brzinskim disciplinama.

U novom prvenstvu neće biti boćara Luke. Pauzirat će ovu natjecateljsku godinu. Liga će imati 8 klubova od kojih će njih 5-6 voditi veliku borbu za konačnu prevagu.

Najava PBL:

I.KOLO:Igra se 02. 09. 2012.

Hodilje: HODILJE – FARAON

Putnikovići: PUTNIKOVIĆI – PONIKVE

Duba Stonska: DUBA STONSKA – VIGANJ

Brijesta: BRIJESTA – OREBIĆ