NAKOVANA, VIGANJ & KUĆIŠTE news

News and Tourist info portal

  • RSS
  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter

GRUBO VRIME

Posted by montun July - 28 - 2011 0 Comment

Tekst i slike: Ivan Pamić

KIŠOBRANOM NA PLAŽU

Viganj, 28.07.2011. – Neuobičajeno prohladno vrijeme s kišom zahvatili su zadnji tjedan veći dio Hrvatske, podsječajući više na jesen nego na ljeto. Vrijeme je utjecalo i na turiste koji su okupirali Viganj. Plaže su opustjele, a turisti su počeli otkazivati i apartmane. Ugostiteljski objekti također slabije posluju u odnosu na prošlu godinu. Period između 15. srpnja i 30. srpnja špica je turističke sezone u Vignju i okolici i vrijeme kada se može nešto i zaraditi i uštedjeti za zimu. Iako je mjesto popunjeno do zadnjeg mjesta izgleda da će vrijeme pomrsiti račune svima onima koji se oslanjaju na turizam. “Grubo vrime” uništilo je i sav trud organizatorima Vignjanske fešte, potjeravši okupljene jakom grmljavinskom olujom praćenom jakim pljuskom nešto prije ponoći.

Ipak, prema prognozama, kroz sljedećih desetak dana temperatura će postupno rasti, pa će do sredine idućeg tjedna u pojedinim dijelovima zemlje dostići temperature do 30°C. Ipak, jutra i noći će još uvijek biti prohladni.

Tako će se od ponedjeljka prosječne jutarnje temperature u unutrašnjosti kretati od 13 do 16°C, a maksimalne dnevne temperature penjat će se i iznad 30°C i to u četvrtak.

Na moru će razlike između jutarnje i dnevne temperature biti manje, pa će se kroz jutro vrijednosti kretati od 16 do 20 stupnjeva, a dnevne od 24 do 29 stupnjeva Celzijusovih.

Ipak, vrijeme će još ovu subotu i nedjelju povremeno biti nestabilno, djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Uz više oblaka još mjestimice može pasti malo kiše, ponajprije u gorskim krajevima, dok će na Jadranu biti pretežno sunčano. Lokalni pljuskovi i grmljavina mogući su na sjevernom i južnom dijelu, pokazuju podaci Državnog hidrometeorološkog zavoda.