NAKOVANA, VIGANJ & KUĆIŠTE news

News and Tourist info portal

  • RSS
  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter

VIGANJ OPEN 2011

Posted by montun June - 28 - 2011 0 Comment

Tekst:Ivan Pamić/Darko Antunović

Slike: Ante Ortolio

Viganj, 27.06.2011 – U Vignju je i ove, treću godinu za redom u organizaciji KJD Split održana regata jedrenja na dasci (24.-26.06.). Regatno polje bilo je postavljeno ispred plaže Ponta Liberan, no vjetar nije išao na ruku organizatorima, te su tako natjecatelji prva dva dana ostali na suhom. Ipak treći dan ih je vjetar poslužio, pa je održano natjecanje u slalomu, te je odvoženo svih planiranih 8 heatova. Vjetar je na startnoj bovi izmjereno max 32 čvora, a nije padao ispod 17 čvora, tako da su natjecatelji mogli koristiti manju opremu, a Viganj se i ovaj put pokazao kao surferska meka.

Pobjednik Viganj Opena 2011 u disciplini slalom je hrvatski reprezentativac i  olimpijac Luka Mratović član  JK Mornar Split. Drugo mjesto osvojio je Vladan Desnica iz KJD Zagreb koji je imao jednaki bod bodova, ali je Mratović bio bolji u odbačenim serijama, dok je treće mjesto osvojio  Ante Berlengi KJD Split.

VIGANJ OPEN 2011 - REZULTATI

U isto vrijeme se održavalo natjecanje  i u GPS speed challengeu. Subotnja bura je išla na ruku natjecateljima prijavljenima za GPS challenge. Naravno onima kojima su se uspjeli dignuti rano ujutro nakon duge noći.

U subotu je oboren hrvatski rekord u GPS speedu – 38,15 čvorova, a oborio ga je Marko Sekulić CRO 133. Drago nam je da je ovaj značajni rezultat za naše uvjete oboren upravo u Vignju. Marko je koristio dasku Tabou Manta 100 ltr, jedro Gaastra Vapor 6,0 i peraju Sting 2 36.

Uz njega značajne rezultate su postigli Vladan Desnica, te braća Mitja i Marko Kavčić

Ovo je i prvi put su se na nekoj regati u Vignju natjecali i momci iz Vignja – Darko Antunović i Slaven Roso pod okriljem JK PELIŠKA JEDRA. Darko Antunović je zauzeo ukupno deveto mjesto od 23 natjecatelja u slalomu.

Valjalo bi istaknuti i dvije natjecateljice – Jutu Ošlak Kranjc i Uršku Desnicu koje su jedrile uz bok svojim muškim kolegama, kao i najstarijeg natjecatelja, našega dr. Veljka Matijevića, koji je konstatirao da je “to sve u glavi”.

Nadamo se dogodine i još boljoj regati s još više prijavljenih. Zahvaljujemo se ekipi iz KJD Split koji su u suradnji s domaćom ekipom omogučili ovu regatu.