NAKOVANA, VIGANJ & KUĆIŠTE news

News and Tourist info portal

  • RSS
  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter

WELCOME stigao na Pelješac

Posted by montun May - 29 - 2011 0 Comment

Piše: Ivan Pamić

29.05.2011 – Najveći WELCOME na svijetu stigao jei  na Pelješac, gdje će sutra početi ispisivanje zadnjeg slova – “e”. Naime, o čemu se radi? Avanturist Daniel Lacko zajedno sa svojom tročlanom ekipom krenuo je u pustolovinu koja se može opisati jednom riječju – Welcome! Upravo tu riječ njih četvorica namjeravaju “napisati” putujući  62 dana od Savudrije do Dubrovnika hodajući, vozeći bicikl, veslajući u kajaku, penjući se ili spuštajući po stijenama ili kanjonima, leteći padobranskim krilom, te ostalim bezmotornim kretanjem . Proputovat će 2.500 kilometara kako bi upisali najveću dobrodošlicu na svijetu te je bilježiti GPS uređajem koja će se moći pročitati na zemljopisnoj karti.

Dobrodošlica će biti “ispisana” preko osam nacionalnih parkova, tri parka prirode, četiri zaštićena krajolika, rezervata i geomorfoloških spomenika, šest rijeka te jedanaest planinskih vrhova. Sve to rade zbog želje da kroz ovu pustolovinu promoviraju Hrvatsku kao zemlju prekrasne prirode, bogate baštine i divnih ljudi.


Kretanjem po zadanom pravcu koji određuju slova riječi “Welcome” pokušat će predstaviti Hrvatsku kao idealnu destinaciju za sve oblike aktivnog i pustolovnog turizma i to sve pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice.

Ostale detalje možete naći na www.welcome.hr

Comments are closed.