NAKOVANA, VIGANJ & KUĆIŠTE news

News and Tourist info portal

  • RSS
  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter

Dan općine Orebić 2011

Posted by montun May - 10 - 2011 0 Comment

Orebić, 09.05.2011

Piše: Ivan Pamić

Nazočni na Dan Općine Orebić 2011

Načelnik Općine Orebić Tomislav Jurjević 2011

U dvorani Općine Orebić održana je svećana sjednica u povodu Blagdana gospe Delorite, zaštitnice Općine Orebić. Načelnik Općine Tomislav Jurjević u kratkom izlaganju podsjetio je na radove u prethodnoj godini, naglasivši pritom kako je konačno završena cesta do Dingača, te kako se ubrzo očekuje i završetak radova na rekonstrukciji obilaznice Vignja i Kućišta. Ova obilaznica bila je problem više od dva desetljeća, budući da nitko nije htio preuzeti odgovornost za vlasništvo nad ovom cestom koja se svake godine urušavala. To je također riješeno prošle godine, a županijske ceste preuzele su na sebe taj problem. Spomenuo je također i tzv. “nevidljive radove”, odnosno izradu projektne dokumentacije za vodospremu i izgradnju vodovoda za Viganj i Kućište, te dogradnju škole i sportske dvorane u Orebiću – projekat vrijedan oko 25 milijuna kuna. Također je izrazio i žaljenje što radovi na vodospremi nisu počeli, zbog žalbe jedne od tvrtki prijavljenih na natječaju. Usprkos osiguranim sredstvima isti problem stvorio se i oko školskog igrališta u Vignju.

Župan Nikola Dobroslavić


Na svečanoj sjednici bili su i župan Nikola Dobroslavić, saborski zastupnik Frano Matušić, Milivoj Bratičević iz Ministarstva mora, prometa infrastrukture, županijski pročelnik za zdravstvo i socijalnu skrb Dario Kulišić te ravnatelj Županijske uprave za ceste Nikša Konjevod.

Povodom Dana Općine načelnik Jurjević je književniku Franu Vlatkoviću uručio nagradu za životno djelo, a godišnju nagradu za doprinos i širenje ugleda Općine u svijetu vinaru Ivici Radović