NAKOVANA, VIGANJ & KUĆIŠTE news

News and Tourist info portal

  • RSS
  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter

NOGOMETNA NOĆ LOVIŠTE-VIGANJ

Posted by montun March - 25 - 2011 0 Comment

 

Piše: Ivan Pamić

OREBIĆ, 25.03.2011. Na školskom igralištu u Orebiću odigrana je prijateljska malonogometna utakmica dviju susjednih mjesta. Ovo su jedina dva mjesta na Pelješcu koja nemaju malonogometna igrališta, pa stoga se odlazi u Orebić gdje se igra pod svjetlima reflektora. Lovišćani su pristigli u najboljem sastavu ojačani s dva veterana istog imena Stipom Rudanom Mlađim i Starijim, dok su Vignjani stigli  oslabljeni i sa samo jednom zamjenom. Iako je Lovišće povelo s 2:0 Vignjani su ubrzo izjednačili, te se do poluvremena igralo izjednačeno. U drugom poluvremenu Lovište je pokazalo svoju nadmoć, te je utakmica završila  pobjedom 7:3.

"Nema veze što se gubi, glavno da se igra..."

SASTAVI:

Lovište – Stipe Rudan stariji, Stipe Rudan mlađi (1 gol), Marin Rudan (1 gol), Mario Ivanković (4 gola), Bartul Silić (1 gol), Zvonimir Bilčić, Stjepan Bilčić, Filip Rudan i Jakov Srhoj(golman)

Viganj – Neven Radovančić, Darko Antunović (1 gol), Igor Petković(1 gol), Ivica Kopić, Miro Čović(1 gol)Pavle Javorčić i Ante Vidović (golman)

 

 

TIJEK UTAKMICE: Bartul Silić(1:0),Mario Ivanković(2:0),Darko Antunović(2:1),Igor Petković(2:2),Mario Ivanković(3:2), Mirko Čović(3:3), Stipe Rudan M(4:3), Mario Ivanković(5:3), Marin Rudan (6:3) i Mario Ivanković (7:3)

Poslije utakmice  momčadi su se pomiješali između sebe i odigrali jednu revijalnu utakmicu STARI-MLADI u kojem su mladi teško pobijedili veterane s 5:4. Na kraju je dogovoreno da se nastavu ovakva slična druženja s nadom  da će se jedan ovakov susret odigrati i u Vignju gdje se proširuje školsko igralište, te u Lovištu na velikom terenu. Mora se naglasiti da su nekoć i u jednom i u drugom mjestu postojali velikonogometni klubovi (NK LOVIŠTE I NK BORAC VIGANJ), te se pojavila i inicijativa o ponovnom oživljavanju ova dva kluba.