NAKOVANA, VIGANJ & KUĆIŠTE news

News and Tourist info portal

  • RSS
  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter

ROZARIADA – FINALNI DAN, SVI U VIGANJ!!!

Posted by montun October - 3 - 2014 0 Comment

Viganj, 03.10. 2014. – Danas je u Vignju bilo zanimljivo. Nogometaši i bućari odigrali su polufinalne susrete, te smo tako doznali da će u nogometnom finalu igrati s početkom u 20:00h ekipe Orebića i Kneža. Nešto prije u 19:00h  za treće mjesto će se boriti Lovištani i Trpanjci. Od 16 sati na viganjskom zogu će u finalu igrati četiri bućarske ekipe: Fumar o pakla, Palus, Mlatni jednu i Jelto bilo teško. U streličarskom finalu  četiri streličara probati će osvojiti medalju: Zoran Lupis, Ante Radovanović , Pavle Javorčić i Slaven Roso, dok će već od osam sati izjutra 40-tak trekera pokušati u trci kroz dalmatinski krš prvi stići do vrha Ilije i do Grada na Nakovani i vratiti se u Viganj u što kraćem roku. Ova trekkerska utrka počinje u 08:30 s viganjskog mula, a za sve kojima su ove dvije utrke naporne organizator je spremio lakšu rutu “Đir kroz sela”.  Iznenađujuće je da se u utrci “Osvajanje Grada” prijavilo najviše žena! Oko podneva počinje i biciklistička utrka Donja Nakovana – Viganj, na kojem se među ostalima prijavio i olimpijac u windsurfingu Luka Mratović, te 72 godišnji turista iz Njemačke.

Vjetar nije išao na ruku organizatorima za windsurf i kitesurf utrke na moru, te će se tek u nedjelju probati organizirati barem jedna one hour slalom i to windsurf i kitesurf zajedno! Ako ništa drugo biti će zanimljivo!

Organizator Rozariade za sve sudionike i goste Vignja priprema nakon završetka finalne utakmice u nogometu veliku zabavu u prostorijama Kuventa. Osim proglašenja pobjednika uz šampanjac i dodjelu medalja i pehara, tu će biti i mesa s roštilja, a sve to uz živu svirku. Organizator ovom prilikom poziva sve  ljude dobre volje da dođu u Viganj u subotu i učestvuju u ovoj prvoj i povijesnoj ROZARIADI, a na kraju svih čeka dobra zabava. U SUBOTU SVI U VIGANJ!!!

 

Comments are closed.