NAKOVANA, VIGANJ & KUĆIŠTE news

News and Tourist info portal

  • RSS
  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter

KULTURNE AKTIVNOSTI

Posted by montun July - 17 - 2014 0 Comment

Viganj, 17.07.2014.  Od otvaranja u prostorijama Kuventa odvijaju se brojne kulturne, ali i sportske  aktivnosti u organizaciji Hrvatskog doma Viganj, dokazujući kako i mala mjesta mogu postati vrelom kulture.

U klaustru ovog prelijepog objekta u centru mjesta svaki dan od 09h do 12h i od 18h do 23h možete razgledati izložbu lokalnih umjetnika Veina Sršena i Joška Petričevića, dok se u sali iznad organiziraju tečajevi streličarstva u organizaciji SRD Viganj. Tečajevi se drže svakog ponedjeljka, srijede i petka od 2030 do 2300.

Uskoro kreće i škola joge koja će se u Kuventu održavati  svaki dan od ponedjeljka do petka u jutarnjim satima između 8:00 i 9:00  sati.

U subotu 19.07. u 20:30 otvoriti će se izložba Tomislava Dugonjića, a njegove slike možete razgledati do 06.08.

U bivšoj fratarskoj blagavaoni možete također razgledati izložbu Viganj u Antici gdje su izloženi ostaci iz rimskog razdoblja. Tu se nalazi i rekonstrukcija nakovanskog Zodiaka, kao i rekonstrukcija falusoidnog stalagmita iz Spile koji ujedno služi i kao donacijska kutija.

Za desetak dana 26.07. u 21:00h organizira se i predstavljanje knjige lokalne autorice Nedjeljke Lupis “Brime”

Vrhunac srpanjskih kulturnozabavnih događaja u Vignju biti će Gusarska noć koju Hrvatski dom Viganj organizira na mulu 23.07. na dan Svetog Liberana. Biti će to ujedno i prvi ljetni maskenbal na Pelješcu, a kojim se žele animirati i zabaviti gosti na ovom području, te ih ujedno upoznati i sa  bogatom pomorskom prošlosti ovoga kraja. U planu je organizacija raznih zabavnih sadržaja za tu noć – od potrage za blagom,  potezanja konopa, izbor mis gusarice i izbor za najbolju masku odnosno najbolje grupe. Posjetioce će ovu noć zabavljati do kasnih sati grupa Kulturni jogurt, a organizatori najavljuju i još nekoliko iznenađenja. Ovom prilikom pozivaju se svi mještani da se maskiraju prigodno, te da animiraju i svoje goste da se obuku u gusare, kapetane, admirale i sirene.  Po veoma pristupačnim cijenama gusarske maske za djecu i  odrasle možete pronaći u lokalnoj trgovini “Mareta”.